top of page

DÆR FASTLANDET FLYT

av Stellaris DansTeater

Koreograf Solveig Leinan-Hermo har i flere danseforestillinger tatt utgangspunkt i opplevelser og fornemmelser fra eget oppvekstmiljø i Finnmark. I Dær Fastlandet Flyt er naturen en svært viktig del av inspirasjonen, men opplevelsene er også knyttet til andre dimensjoner: Minner fra barndom til voksen alder har gitt opplevelser av at fastlandet alltid er i bevegelse. Hav, himmel og fastland som en totalopplevelse av et naturrom. Menneskene er en del av dette naturrommet med ulike elementer og sterke kontraster som bl.a. liv og død, tro og tvil.  Forestillingen kan oppleves som bevegelige bilder eller musikk, og har ingen konkret handling.

Dær Fastlandet Flyt markerte i år 2000 Stellaris DansTeater sitt 20-års jubileum. I 2012 hadde forestillingen nypremiere, hvor publikum fikk oppleve en meget bearbeidet utgave av originalen. Forestillingen som ble kortet ned med to scenebilder, tok også del i TRÅ DANSEN 70°39′N feiringen i september 2015.

Maria var med som danser under TRÅ DANSEN.

Medvirkende:

Koreografi, administrasjon, produsent: Solveig Leinan-Hermo
Komponister: Bjørn Alterhaug, Andreas Fliflet og Patrick Shaw Iversen
Lysdesign: Niels A. W. Jensen
Scenografi og kostyme: Hilde Hauan Johnsen
Dansere:  
Dmitrijs GaitjukēvičsEivind LinnEkaterina NikitinaTonje Aas MolnesGerd Kaisa VorrenMaria K. Landmark/Sanna Eriksson RygMiriam Hansen TroøyenMaria Stødle
Smed scenografi: Stein Eliassen
Søm: Natalia Egorova og Elbjørg Hansen
Verksted: Hålogaland Teater
Lys og sceneteknikk: Niels A. W. Jensen 
Prosjektmedarbeider: Marie Hermo Jensen

bottom of page